/ Álláskeresés

Hogyan sminkeld ki magad az állásinterjúra? Mit szabad, és mit nem?

Szeretnéd az állást? Hogyan lendíts az esélyeiden pusztán a helyes, alkalomhoz illő smink elkészítésével, viselésével? Mi az, amit mindenképp kerülj?

A kevesebb néha több

Amikor interjúra készülsz, és előkerül a sminkkészlet, akkor a vezérfonal a természetesség legyen.

Alapszabály, hogy olyan árnyalatokat használj, amelyek minél inkább passzolnak a bőrtónusodhoz!

Ne feledd, hogy jó benyomást szeretnél kelteni. Az egyéniség kétségtelenül fontos, azonban a meghallgatás során ne a sminkeddel akard kifejezni. Légy elegáns és professzionális, és - ami a sminket illeti - inkább ezt fejezze ki, minthogy vadul kitűnj.

8 sminkelési “szabály” meghallgatásokhoz

Azon az elgondoláson túl, hogy nem akarsz túl kirívó, harsány, zavaró sminket, vajon mi az, ami inkább előnyödre válik? Mi az, amit mindenképp kerülj? Mi a helyzet a vörös szájrúzzsal, a cicaszemmel vagy a műszempillákkal? Hol van az aranyközépút?

Nézzük a legalapvetőbb szabályokat:

  1. Púderrel az izgalom ellen. Egy interjú megterhelő lehet, és végig nyugalmat és profizmust kell sugároznod. Az izgalom okozta vörösödést és enyhe izzadást legjobban egy kis púderrel fedheted el! Segít felszívni az apró cseppeket, és nem lesz “csillogó” az arcod, valamint segít kiegyenlíteni a bőrtónusod.
  2. Hagyd a műszempillákat! Lehet éberebbnek, nagyobb szeműnek tűnsz, de tartogasd inkább a céges partira, és ne az interjúra a nagyon erős műszempillákat! Ha mindenképp szeretnéd megerősíteni a szempilláidat, akkor menj el egy szakértő kozmetikushoz, aki korszerű, minőségi szempillákat tud készíteni.
  3. Felejtsd el az őrült, színes szemfestékeket! Ha egyáltalán használsz szemfestéket, akkor alig észrevehetőnek kell lennie, és ahogy fentebb is olvastad, olyat válassz, ami nem üt el a bőröd színtónusától!
  4. Mérsékelt szemceruza, szemhéjtus használat! “Cicaszem” nem javasolt. Tehát csak a szem körvonalában használd a tust vagy a szemceruzát. Addig húzod ki a szemed, ameddig az tart, és nem tovább. Hiszen nem buliba készülsz, hanem egy interjúra.
  5. Vigyázat: csomós szempillák! Nem érdemes a szempillaspirál minőségén spórolni! Az olcsó, gagyi termékek csak összecsomósítják, és nem szálanként festik meg a szempilláidat, és végül borzalmas az összkép. Elvégre szakértőként akarsz festeni, és nem úgy, mint, aki épp most esett haza egy bulizós éjszakából.
  6. Csak óvatosan a pirosítóval! Ne feledd: mindössze természetesnek akarsz látszani, ezért lehetőleg bánj óvatosan a pirosítóval. Ez különösen igaz, amennyiben hajlamos vagy elpirulni. Ha nagyon-nagyon vörösödsz, akkor még egy zöld árnyalatú alapozót is érdemes fontolóra venned.
  7. Természetes szájfény. Ha mindenképp szeretnéd kifesteni az ajkaidat, akkor olyan rúzst vagy szájfényt használj, ami nem üt el nagyon a természetes színétől! És semmiképpen ne legyen nagyon csillogós! Egy vékony, hidratáló szájfény vagy ajakbalzsam a legbiztonságosabb választás.
  8. A vörös rúzzsal csak diszkréten! Nem feltétlen tilos, csak nagyon óvatosan használd! Leginkább akkor mutat jól, ha minden más (a ruhád, a szemsmink, stb) nagyon letisztult, mérsékelt, természetes. A piros fogak nem igazán keltenek jó benyomást, ezért interjú előtt “tükörpróba” ajánlott.

Ne feledd: Ez nem szépségverseny, mivel nem a lenyűgöző vagy szexi külsődért fognak fizetni, ha felvesznek. Professzionális, magabiztos, elegáns benyomást akarsz kelteni, és a sminkednek is ehhez az összképhez kell passzolnia.

Ha betartod a fenti szabályokat, akkor a sminked nagyban hozzá fog járulni ahhoz, hogy megszerezd a kiszemelt pozíciót!

Sok sikert!