Interjú egy fiatal tehetséggel 😊

Az INT-Solution Kft. és a Nyíregyházi Egyetem a JEEP! Projekt keretein belül három helyi és egy vidéki gimnázium diákjait szólította meg azzal a céllal, hogy segítséget nyújtsunk számukra a közelgő pályaválasztással kapcsolatban. Cégünknek kiemelten fontos, hogy egyengesse a fiatal pályakezdők karrierútját, ezért is volt szívügyünk ez a projekt. 200 diákot hívtunk meg egy online viselkedéselemző teszt kitöltésére. A mérésre a Thomas DISC kompetenciatesztet alkalmaztuk. A módszerrel felmérhetők a kitöltő erősségei, fejlesztendő területei, melyekről egyéni, személyre szóló visszajelzést kapott mindenki. A diákok közül véletlenszerűen kiválasztottunk 100 főt, akik részt vehettek egy önismereti és kompetenciafejlesztő tréningen.

A projekt résztvevői között egy okosórát sorsoltunk ki, amelynek győztese Hiszem Szabina. Kíváncsiak voltunk, Szabina hogyan élte meg a velünk való közös munkát, ezért készítettük vele az interjút.**

Hogyan fogadtad a JEEP projektben való részvételi lehetőséget?

Őszintén először megijedtem, mivel általában kicsit félek az új dolgoktól, főleg, mert nem tudtam pontosan, hogy mi fog történni, pedig szeretek mindent előre megtervezni. Viszont magamat is megleptem, mikor szinte minden kérdésre elsők között válaszoltam és a végére teljesen elmúlt a félelemérzetem, és ez a jó hangulatnak is köszönhető volt.

A projekt első részében a Thomas DISC teszt kitöltése zajlott. Hogy tetszett ez a módszer? Milyennek találtad a kérdéseket?

Szerintem nagyon jó és hasznos is volt, mert már a teszt kitöltése közben is megtudhattunk magunkról néhány új dolgot. A kérdések pedig elgondolkodtatóak voltak. Jó volt, hogy nem volt minden kérdésre egyértelmű a válasz, tehát tényleg el kellett gondolkodnunk magunkról, hogy melyik tulajdonságunk vagy érzelmünk a dominánsabb és melyik kevésbé.

A kapott eredmény mennyire volt számodra meglepő?

Mivel én már egy ideje elkezdtem jobban megismerni magam, ezért olyan szempontból voltam kíváncsi az eredményre, hogy megtudjam, hogy jó irányba haladok vagy sem. Mikor elolvastam, annyira meglepődtem, hogy egy az egyben ezt gondoltam magamról és nagyon örültem annak, hogy tényleg jó irányba haladok az önismeret felé. Néhány barátommal is megosztottam az eredményt és ők is azt mondták, hogy ez teljesen én vagyok.

A Thomas DISC teszt kitöltését követően, részt vehettél társaiddal együtt egy önismeret- és kompetenciafejlesztő tréningen. Mesélnél erről egy kicsit bővebben?

Mikor megtudtam, hogy a tréning több órán át fog tartani, elgondolkodtam, hogy mit is lehet ennyi ideig csinálni, de aztán mikor elkezdődött az egész, észre sem vettem, ahogy eltelt az a néhány óra. Két nagyobb részből állt az egész. Az elsőben kizárólag rólunk volt szó és önismereti kérdések voltak. Nagyon érdekeseknek és hasznosnak találtam a kérdéseket, mivel tényleg többet tudhatott meg magáról az ember, vagy még jobban megerősödött benne a már meglévő személyisége. Itt a személyes kedvencem az első feladat volt, ahol rajzolni kellett egy dolgot, ami szerintünk szimbolizál minket. Szerintem már ez is egy olyan feladat, amit ha nem tudunk teljesíteni, akkor mondhatni egyáltalán nem ismerjük magunkat. És ha magunkkal nem vagyunk tisztában, akkor a világgal sem lehetünk. A második részben két feladat volt és mindkettő a csapatmunkára épült. Szükségünk volt arra, hogy együttműködjünk és kommunikáljunk, hiszen csak úgy tudtuk teljesíteni a feladatokat.

Hogy érzed, hozzájárul a Thomas DISC teszt és a tréning a pályaválasztási döntésedhez?

Inkább csak megerősítette a választásomat. De ahhoz mindenképpen hozzájárult és biztosított, hogy jó úton indultam el ahhoz, hogy olyan életem legyen, amilyet szeretnék.

Mi az, amiben a legnagyobb segítséget nyújtotta számodra a tréning? Mit tanultál magadról?

Felvilágosított, hogy nyitottabbnak kell lennem az új dolgokra, mivel minden újban rejlik valami jó, és tapasztalatot lehet gyűjteni. Megtanultam, hogy többet kell törődnöm magammal, az érzéseimmel és a magam barátja kell, hogy legyek.

Köszönjük Szabina, hogy válaszoltál a kérdéseinkre, valamint, hogy részt vettél a tréningünkön. Gratulálunk az okosórához és kívánunk Neked sikereket az előtted álló pályádon!