A meglévő értékek kiaknázása - DC

Számos cégnél nem is gondolnak arra a megoldásra, hogy nem szükséges minden egyes új munkakörre vagy felmerülő feladatra kívülről új alkalmazottat felvenni, hanem bizony ezt a jelenlegi kapacitásból is meg lehet oldani. A munkatársak folyamatos fejlesztésével, képzésével, az időnként elvégzett felmérésekkel irányítani és kontrollálni tudjuk tervezetten azt, hogy a friss feladatok elvégzésére készen álljanak majd, amellyel költséghatékonyan megoldjuk az esetleges munkaerő és kompetencia hiányt.

Development Center - belső munkaerő fejlesztés

Eredetileg a szervezeten belüli előléptetéseket megelőzendő folyamatnak szánták, azonban az idő előrehaladtával és a tapasztalatok alapján világossá vált, hogy ennél sokkal nagyobb lehetőség rejlik a DC munkaerő fejlesztésben. A folyamat során az adott munkakörre jellemző kompetenciákat meghatározzuk, amelyek alapján különféle feladatok elé állítjuk a feltérképezés alanyait. Ezeknek a feladatoknak a sikeres megoldásához konkrétan azok a képességek és készségek szükségesek, amelyeket az eljárás elején felállítottunk, így világos képet kaphatunk a munkatársak ominózus tulajdonságairól.

Hogyan tovább?

A megkapott eredmények és kimutatások segítségével képesek vagyunk egy kidolgozott, egyéni fejlesztési tervet készíteni, amely segítségével egyedi és testreszabott módon, differenciáltan fejleszthetjük a munkatársainkat, felkészítve a jövőbeli nagyobb, és esetleg más típusú feladatokra.

A komplexitásban rejlő erő - DC

Szerencsére nem csak egy aspektusból vagyunk képesek vizsgálni az “alanyokat”, hiszen minél több oldalról kapunk képet az illetőről, annál hatékonyabban leszünk képesek a munkaerő fejlesztésére.

Személyiségjegyek vizsgálata

  • beállítódás
  • viselkedésmódok

Szakmai gyakorlatiasság vizsgálata

  • adott feladatra való alkalmassága
  • feladatorientáltság

A munkaerő fejlesztés folyamata

Minden tevékenység elvégzése előtt nagyon fontos, hogy meghatározzuk mi is a végső célunk vele, nincs ez másként a DC esetében sem. A vállalathoz és az adott szakmához igazodva kell az esetleges specifikumokat lefektetni. Következő lépésben meghatározzuk azokat a kompetenciákat, amelyek relevánsak a konkrét munkakörhöz, tehát egy un. kompetencia térképet készítünk. Ezután az értékelési eszközöket és annak folyamatát határozzuk meg, így lefektetve előre és megkönnyítve az objektív kiértékelést. Szükségünk lesz autentikus szerepjátékokra, a munka során potenciálisan előforduló helyzetek szimulálására, ezért összegyűjtünk néhányat, amivel a gyakorlatiasságát felmérhetjük a munkatársnak. A munkaerő fejlesztés záró részében a kompetencia mátrix összeállításánál arra törekszünk, hogy a lehető legobjektívabb kiértékeléshez jussunk el majd.

A kiértékelés után eldöntjük, hogy kell e valamilyen irányú fejlesztés az alkalmazott esetében, illetve annak irányát és tartalmát is a vállalat rendelkezésére bocsátjuk. Mindezek után természetesen a partner beleegyezésével megkezdjük a fejlesztő képzést.

Amennyiben Ön is igénybe venné DC munkaerő fejlesztési szolgáltatásunkat, kérjük keresse fel munkatársunkat a honlapunkon található elérhetőségek egyikén!