/ Munkahely

Készségek, melyeket fejlessz folyamatosan a sikerért!

Keményen tanultál a középiskolában, főiskolán, és a tanáraid is elismerően nyilatkoztak a teljesítményedről? Szinte mindent tudsz arról a szakmai területről, amivel foglalkozni szeretnél? Ez mind nagyon fontos, de közel sem biztos, hogy elegendő ahhoz, hogy sikeres legyél a munkahelyeden!
Vannak olyan – nem velünk született - általános készségek, amelyeket érdemes folyamatosan fejleszteni ahhoz, hogy sikeres legyél – bármilyen karriert is válassz. Íme a TOP 8 készség, amire figyelj:

1. Szervezési készségek

Ha fejleszted a szervezési készségeid, az segít, hogy pontosabban dolgozz, könnyebben tartsd a határidőket és felelősségteljesebben állj a munkádhoz.

2. Kommunikáció

Az egymás közötti kommunikáció munkakörtől függetlenül szerves részét képezi mindennapjainknak. Érdemes tehát fejleszteni, hogy könnyebben megértethessük magunkat másokkal. És nem csak az a fontos, hogy jól végezzük a munkánkat, hanem, hogy jól is érezzük magunkat közben! Minél jobban, gördülékenyebben kommunikálunk munkatársainkkal, annál nagyobb a valószínűsége, hogy munkahelyi kapcsolataink is fejlődni fognak.

3. Ön-menedzsment

Az összpontosítás és az önfegyelem megléte elengedhetetlen ahhoz, hogy a tárgyalási és kapcsolatépítési készségeink fejlődjenek.

4. Döntéshozatali képesség

Nem mindenki alkalmas arra, hogy fontos döntéseket hozzon! Akik viszont tudnak és szeretnek dönteni, azokra a környezetük gyakran jó vezetőként és példaképként tekint, aki mögé szívesen beállnak. Legyél te is ilyen!

5. Együttműködés

A kollégákkal való harmonikus együttműködés képessége alapvető fontosságú a (közös) siker elérése érdekében.

6. Logikus gondolkodás

Minden munkahelyen előfordulnak problémák, megoldandó helyzetek. Akik hamar átlátják ezeket a helyzeteket és hozzák a lehetséges megoldási alternatívákat, nagy értékkel bírnak a cég számára.

7. Érzelmi intelligencia

A magas intelligencia önmagában még nem garancia a hatékony munkavégzéshez. Ahhoz, hogy boldogulj, az érzelmi intelligenciád fejlesztése is ugyanolyan fontos és ráadásul élethosszig fejleszthető

8. Elemzési készségek

A saját szakterületen való elmélyülés és a tények kritikus szemmel történő elemzése olyan fontos készségek, amelyeket mindenkinek érdemes fejlesztenie.

Képessége mindenkinek van - a különbség az, hogy hogyan használjuk.

Stevie Wonder