/ Hírek

Hogyan kell megszerezni egy állást?

A többszörös túljelentkezések miatt nem elég csupán pályázni egy állásra. Meg is kell szerezni. De hogyan? Hogyan lehet kitűnni a tömegből? Két módja van…

A pályázás nem elég

Manapság nem azzal van a gond, hogy kevés jól fizető állás lenne, hanem sokkal többen vagyunk, akik szeretnénk egy méltó munkahelyet.

Ha nem kapunk visszajelzést, ha nem minket választanak, az általában nem azért van, mert bármi probléma lenne a képességeinkkel vagy a tudásunkkal. Egyszerűen akkora tömegből merítenek, hogy nagyon csekély az esélye, hogy végül ránk esik a választás.

Nem elég az, ha valaki jól képzett, érti a szakmáját, ügyes benne.
Egy kiszemelt pozícióra nem elég pályázni, hanem meg is kell szerezni.

(Különben sokan emiatt vállalnak külföldön munkát. Erről bővebben a SZON-on megjelent cikkünk foglalkozik.

Két dolgot tehet, aki igazán szeretne megszerezni egy állást:

  1. Tanul. Elkezdi megtanulni, “hogyan adhatja el magát”, és aztán aktívan el is adja magát. Hogyan kell profi önéletrajzot írni? Hogyan kell telefonálni? Hogyan kell viselkedni az interjún? Mit kell tennie az interjút követően?
  2. Profi közvetítő céghez fordul. Aki minden szükséges tudással, jártassággal és extra kapcsolattal rendelkezik.

Mennyire nehéz egy állás megszerzése?

Attól függ.

Ha egymagad akarsz szembeszállni a munkaerőpiaccal, akkor bizony bele kell rakni az időt és energiát, és tudni kell elviselni a kudarcot. De ugye a boldogság nem a cél elérése, hanem az odavezető út, nem igaz?

Vagy használhatod a gyorsítósávot, és egy profi, megbízható közvetítő céghez fordulsz, aki (nem mellesleg ingyenesen ) segít az alábbiakban:

  1. Versenyelőny. Mi az előtt tudunk egy álláslehetőségről, hogy azt meghirdették volna. A leges legelsők között jelentkezhetsz.
  2. “Foszforeszkáló” önéletrajz. Vajon hogyan kell megírni egy önéletrajzot, hogy az üssön, kitűnjön a sok közül? Rá se ránts! Segítünk!
  3. Interjú felkészítés. Hogyan kelts átütő erejű benyomást az interjún? Mit szabad, mit nem szabad? Mit érdemes tudni a leendő munkaadótól? Pontosan milyen munkát kell végezni? Pontos forgatókönyvet kapsz. Teljesen felkészülten mész!
  4. “Jelölt marketing”. Jól lenne, ha valaki szólna néhány szót az érdekedben? Nem elég, hogy ütős önéletrajzzal pályázol, hogy felkészülten indulsz útnak, de gondoskodunk róla, hogy a megfelelő fülekbe is eljusson, hogy érkezel
  5. Érdekképviselet. Porszem került a gépezetbe, panaszod van, de nem tudod kihez fordulj? Szólj nekünk, és kiállunk érted!

És még sorolhatnánk.

Találjunk neked egy jobb állást!

Aktuális kínálatunkat itt találod!

Ha nincs pontos elképzelésed, nem tudod, milyen pozíció a neked való, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot, és találunk neked valami testhezálló, jól fizető munkalehetőséget!