/ Hírek

Black Friday a munkaerőpiacon is! Szilícium-völgy Debrecenben. Fiatal tehetségek támogatása

Hamarosan indul a karácsonyi őrület, segítettünk a Szilícium-völgy lendületét elhozni Debrecenbe, és közben a fiatal tehetségek is megmutatták magukat! Nézzük, mi történt mostanában!

Black Friday, nemcsak a boltokban

Minden évben a karácsonyi vásár kezdetét a legendás Black Friday jelenti, amikor is felvesszük a harcot a világ weboldalaival, hogy kihasználjuk az év legjobb kedvezményeit.

Ugyanakkor sokan nem tudják, de idén nemcsak kedvezményekből nem lesz hiány, de jobbnál jobb álláslehetőségek várják a leendő karrierépítőket, akik egy kielégítő, jobban fizető munkalehetőség után kutatnak, vagy szívesen váltanának.

Az álláslehetőségek választéka rendkívül széles. Bolti eladó, raktáros, lakatos, hegesztő, területi képviselő, könyvelő, fogorvos, és még hosszú oldalakon sorolhatnánk.

Nézz be Te is adatbázisunkba!
Ha jobb állást szeretnél, akkor könnyen lehet, hogy megtalálod, amit keresel!

Érdekesség: Tudtad, hogy munkahelyekből nem igazán van hiány?
Egy érdekfeszítő cikk tárgyalja a témát, ami nemrég jelent meg a SZON-on.

1 hét Szilícium-völgy Debrecenben

Minden évben egyszer megrendezésre kerül a Startup Hét Debrecen, ami elsősorban debreceni induló cégeket, fiatal vállalkozókat igyekszik támogatni. Ilyenkor mindig színes programokkal készülnek, hogy minél többen szerezzenek tudomást a vállalkozóvá válásról, helyi piaci szereplőkről.

1

Megjelenést kapnak a helyi sikeres startupok, innovatív cégek, így nem csak hasznos információkkal, de a legújabb trendeket, fejlesztéseket, és megalkotóikat lehet megismerni személyesen is, így remek alkalom a korai kapcsolatépítésre.

A program nem titkolt szándéka a külföldre költözött fiatalok haza csábítása azáltal, hogy élhető, vállalkozóbarát környezetet biztosítanak.

2

A rendezvény a Kazánház Egyetemi Klubban került megredezésre, és mivel szívügyünk a jövő munkaerejének aktív támogatása, ezért nagy örömünkre szolgált, hogy idén novemberben a Startup Campus, az INPUT program, a CSR Debrecen mellett az INT-Solution képviseletében mi is hozzájárulhattunk az idei program megvalósulásához.

Porondon a jövő tehetségei

Idei alkalommal immár 12. alkalommal került megrendezésre a Méliusz Juhász Péter Könyvtár Diákkonferenciája, ahol általános és középiskolás diákok mutathatják be választott szakmájuk történetét, eredményeit, trendjeit. Előadják, mit találnak vonzónak, milyen karrierlehetőséget látnak a választott szakmában.

A program célja valójában a résztvevő fiatalok kommunikációs képességeinek fejlesztése, prezentációkészítésben, önkifejezésben, a nyilvános szereplésben szerzett jártasság elősegítése.

A résztvevők előadásait szakmai értékelőbizottság hallgatta meg, értékelte és nyújtott hasznos észrevételeket, tanácsokat. A szakmai zsűri tagjaként Debreceni irodánk vezetője, Töviskés Imre képviselte cégünket.

Igazán nagy öröm, hogy segíthettünk a fiatal tehetségeknek megmutatni eredményeiket, hogy megismerhettük kutatási területeiket, és hogy hasznos javaslatokkal támogathattuk további munkájukat.

3