/ Álláskeresés

3 NAGYON hasznos LinkedIn tipp, trükk a hatékonyabb álláskeresés érdekében!

Miért szükséges LinkedIn-en lenned? Hogyan találj jobb állást egyszerűbben, gyorsabban ezzel a 3 brutálisan hatékony újdonsággal? Csapjunk is bele!

Modern álláskeresés

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a “küldünk egy önéletrajzot e-mailben” álláskeresési módszerek mára nagyon kezdenek elavulni. Ha igazán nagyszerű állásra vágysz, akkor neked is haladni kell a korral.

Manapság az álláskeresés egyik legkiválóbb forrása a LinkedIn.

2017-es adatok szerint (Fortune magazin) legalább 500 millió ember használja és több, mint 10 millió aktív álláslehetőség van listázva, és azóta ez a szám egyre csak növekszik.

Persze téged elsősorban a magyarországi álláslehetőségek érdekelnek, és valószínűleg meglepődnél, milyen sok magyar cég vagy Magyarországon érdekelt cég kínál jobbnál jobb álláslehetőségeket.

Egy korábbi cikkünkben megbeszéltük, hogyan kell profilt létrehozni, beállítani, most viszont inkább azokról az újdonságokról, haladóbb tippekről írunk, amivel még többet lehet kivenni a rendszerből.

3 nagyon hasznos LinkedIn újdonság

  1. Kérj ajánlást! Természetesen a LinkedIn-en keresztüli ajánlásra gondolunk. A toborzók 50%-a szerint az ajánlás útján érkező emberek a minőségi munkaerő-felvétel elsődleges forrása. Továbbá 4x több az esélye, hogy felvesznek, ha kaptál ajánlást valakitől. Eddig úgy lehetett ajánlást szerezni, ha kapcsolatba kerültél azokkal (elsősorban ismerősökkel), akik az adott cégnél dolgoznak, és tudomásukra juttattad, hogy szeretnél ott egy állást megpályázni, tehát ha tudnak, akkor referáljanak.

Nemrég bevezettek egy új funkciót az “Ask for a referral”-t.

linkedin_ask_referral-2

Ez a kis funkció felajánlja, hogy kitől lehet ajánlást kérni, és néhány lépésben azonnal üzenetet tudsz küldeni az érintetteknek. Egy automata szöveget is kiválaszthatsz, bár nem javasoljuk a használatát. Inkább fogalmazz meg valami személyes üzenetet!

  1. Szólj a toborzóknak!

Szintén bekerült egy új funkció, a “Carrier interest”.

Ezt a profiloldalon a “Dashboard”-nál találod, ami a profilod nézettségi statisztikáit mutatja.

K-perny-fot--2019-02-11---13.15.59

Kattints a “Carrier interests” részre!

Itt be tudod állítani, hogy hol-milyen álláslehetőségek, pozíciók érdekelnek. Ha kész vagy, akkor tekerj az oldal tetejére, és nyomj rá a “Let recruiters know you’re open” (tudasd a toborzókkal, hogy szabad vagy) gombra!

K-perny-fot--2019-02-11---13.16.56

Megjegyzés: Ha nem szeretnéd, hogy jelenlegi munkahelyeden kiderüljön, hogy új állást keresel, akkor Számodra jó hír, hogy a meglévő cégnél dolgozók nem látják milyen érdekeltségeket állítottál be fentebb.

  1. Add meg, hol (szeretnél) dolgozol (dolgozni)!

A profilod beállításánál van egy ilyen rész, hogy “Current position”.

K-perny-fot--2019-02-11---13.37.22

Ez a jelenlegi állásodat jelenti.

Viszont, ha nincs állásod, akkor is érdemes kitölteni / megadni valamit, mivel így sokkal gyakrabban bukkan fel a neved a keresőkben.

Természetesen senkit sem akarunk megtéveszteni, ezért a leírásban kifejtheted, hogy milyen különféle területek érdekelnek, mit tanulmányozol, milyen munkákat keresel, stb.

A LinkedIn lelke

A LinkedIn erőssége a kapcsolatokban, a kapcsolatépítésben rejlik.
Ha igazán sokat akarsz kivenni belőle, akkor bizony építeni, gondozni, ápolni kell a kapcsolatokat. Rendszeresen publikálni, hozzászólni témákhoz, csoportokhoz csatlakozni. Minél több és hasznos interakció szükséges.

Ennek a végeredményeként olyan kapcsolatokra teszel szert, amivel messzebbre “elér a kezed”.

Ez régebben sem volt másképp.
Annak, akinek van egy jó kapcsolata, sokkal nagyobb előnye van a többiekkel szemben.

Lehet nem is tudsz róla, de neked is van egy ilyen kapcsolatod:

Itt vagyunk neked mi, az Int-Solution

Nagyon sok céggel állunk már-már baráti kapcsolatban, így közös erővel nagy eséllyel megtaláljuk álmaid pozícióját. Ha egy új vagy jobb állásra vágysz, akkor a mi támogatásunkra maradéktalanul számíthatsz. Pályázz velünk, mert a Mi hivatásunk megtalálni a Te hivatásod!

Nézz szét az állásajánlataink között:

  1. A nagyon aktuális ajánlatokért kattints ide!
  2. A teljes kínálatot itt éred el.

Sok sikert!