/ Munka

Ismerd meg az INT-Solution munkatársait 11. rész - interjú Franival

Manapság már azt a korszakot éljük, amikor a tehetségekért versenyeznek a cégek, különösen igaz ez a HR szolgáltatás területére. Cégünknél olyan munkatársak dolgoznak, akik a szakma szeretete és az iránta való elhivatottság miatt vállalták, hogy egy dinamikusan fejlődő vállalattal kötik össze pályájuk kezdetét, derekát.

Révész Tímeának hívnak és az INT–Solution Kft.-nél dolgozom HR vezetőként.
R.Timi---2
Amikor az ötlet megszületett, hogy a kollégáimat mutassuk be a különböző szolgáltatások területén, az vezérelt, hogy megmutathassuk barátainknak, ismerőseinknek azt a különleges környezetet és csapatot, amelyben dolgozunk, és amely nap mint nap inspirációt és lelkesedést ad.

Következő interjú alanyom Frani – az INT–Solution Kft. nyíregyházi kirendeltségének projekt-koordinátor munkatársa.
Frani--
1. Kérlek Frani, meséld el nekünk azt az érzést, benyomást, tapasztalatot, amely a cégünknél alkalmazott kiválasztási módszerünk, az AC (assessment center) kapcsán ért, amikor is sikeres felvételt nyertél.

Bevallom, amikor megtudtam, hogy egy AC-n fogok részt venni, még nem tudtam, hogy mire is számítsak. De összességében nagyon pozitív „csalódás” volt. Először kissé izgultam, de végül annyira jól éreztem magam a feladatok során, hogy nagyon gyorsan sikerült feloldódni. Persze ehhez az is hozzájárult, hogy mindenki nagyon kedves volt és érezhető volt, hogy szívesen látnak. Örülök, hogy egy AC keretein belül lettem kiválasztva, mert ezáltal nem csak az INTS-es csapat ismerhetett meg engem, hanem én is őket.

2. Büszkék vagyunk arra, hogy a cégünknél alkalmazott potenciál alapú kiválasztás eredménye, azaz példája vagy. Te hogyan vélekedsz a tehetség alapú kiválasztás módszeréről?

Amikor tavaly januárban felvételt nyertem, még nagyon pályakezdő voltam, tulajdonképpen akkor fejeztem be az egyetemet. Így hát esetemben leginkább abból gazdálkodhattak, hogy milyen teljesítményt nyújtok a kiválasztás során.
Szerencsésnek mondhatom magam, hogy egy olyan szervezet tagja lehetek, ahol nem csak az a mérvadó, hogy hány év tapasztalat van mögöttem, hanem, hogy milyen potenciál rejlik bennem.
Mivel én magam is ezzel a módszerrel lettem kiválasztva, (és úgy tűnik jók voltak a kollégák meglátásai 😊) a legjobb szívvel ajánlanám bármely cég számára, hogy a tehetség alapú kiválasztás mellett döntsön.

3. Fiatal korod ellenére, meglepő az az alaposság és körültekintés, ahogyan tervezed a munkád elérhető eredményét, a folyamatok várható nehézségeit. Mi a véleményed a ToDo lista alkalmazásáról?

Mivel teljesítményorientált embernek tartom magam, a feladataimat is annak függvényében tervezem meg, hogy azokat miként tudom a legeredményesebben elvégezni. Akkor érzem magam igazán sikeresnek, ha az elvégzett munkának látható, mérhető eredménye van. Nyilván ennek ellenére vannak hibák, fölösleges lépések, de szerencsére olyan szakmailag kimagasló emberekkel dolgozom együtt, akikhez bármikor fordulhatok tanácsért, ha nem vagyok biztos magamban.
A ToDo listát nem csak a munkám során, hanem a magánéletben is szívesen használom, számomra az időgazdálkodás egyik alap eszköze.

4. Ismét egy filmrajongó a csapatban… mesélj kérlek arról, hogy milyen filmeket kedvelsz és nézel szívesen?

Valóban az egyik kedvenc elfoglaltságom a filmek, sorozatok nézése. Szerencsére nagyon hasonló az ízlésünk a párommal, így gyakran ez egy közös program is egyben. Bár szinte „mindenevő” vagyok e téren, leginkább a sci-fi-ket és disztópikus alkotásokat szeretem.

5. Kedvenc színeid a fekete-fehér. Ruha, otthon, egyéb? S a Nutella? Kezdj bele, szeretném hallani.

Hát igen…😊 Azt hiszem ezek az én ismertető jegyeim az irodában. Szeretem a letisztult stílust, ezért legszívesebben ezeket a színeket alkalmazom az öltözködésemben és az otthonomban egyaránt. Persze ez nem azt jelenti, hogy nincs egy-két színesebb darab a ruhás polcon vagy a lakásban.
Nutella…. mit is mondjak. Az elárul valamit, hogy miközben olvastam a kérdéseket is épp Nutellát (szigorúan magában) kanalazgattam?😅

6. Kérlek, fejezd be a mondatot: A legértékesebb tapasztalat számomra…
...hogy egy igazán jó munkahelyen nem csak munkatársakra, hanem barátokra is lelsz.

Köszönöm szépen Neked, Frani, ezt a jó beszélgetést!