/ Munka

Ismerd meg az INT-Solution munkatársait 10. rész - interjú Ginával

Manapság már azt a korszakot éljük, amikor a tehetségekért versenyeznek a cégek, különösen igaz ez a HR szolgáltatás területére. Cégünknél olyan munkatársak dolgoznak, akik a szakma szeretete és az iránta való elhivatottság miatt vállalták, hogy egy dinamikusan fejlődő vállalattal kötik össze pályájuk kezdetét, derekát.

Révész Tímeának hívnak és az INT–Solution Kft.-nél dolgozom HR vezetőként.
R.Timi---1

Amikor az ötlet megszületett, hogy a kollégáimat mutassuk be a különböző szolgáltatások területén, az vezérelt, hogy megmutathassuk barátainknak, ismerőseinknek azt a különleges környezetet és csapatot, amelyben dolgozunk, és amely nap mint nap inspirációt és lelkesedést ad.

Következő interjúalanyommal már nagyon vártam a beszélgetést, mert ez a második munkahelyünk, ahol együtt dolgozunk, s mind szakmai karrierjét, tapasztalatát, mind emberi tulajdonságait figyelembe véve egy rendkívüli embert mutathatok be, ő Gina – az INT – Solution Kft. back office vezetője.
Gina--
1. Amikor megismertelek több mint 10 évvel ezelőtt, akkor kezdted a karriered egy multinacionális cégnél, ahol együtt dolgoztunk. Az első benyomás végigkísérte az eddigi közös munkánkat, hogy szorgalmas, önfejlesztő, ambiciózus, de ami ezeknél is fontosabb számomra, hogy rendkívül önzetlen és segítőkész vagy. Folyamatosan fejleszted magad, szakmai oldalakat böngészel, majd „lefordítod” és bemutatod nekünk
úgy, hogy mindenki értse. Honnan ez a nagyfokú elhivatottság a szakma iránt? Mi az, ami ennyire vonz benne ennyi év után is?

Már diákként is szerettem megérteni azt, amit tanulnom kellett és mindig sokat kérdeztem, olvastam utána a dolgoknak. Eleinte a szakmánkban is ez vezérelt, hogy kezdőként megértsem amivel foglalkozok, hogy miről is szól a HR-es szakma, milyen területek kötődnek hozzá szorosan. Így ismerkedtem meg a munkajog és a bérszámfejtés világával, amibe beleszerettem. 😊 Innentől kezdve nem volt megállás a tanulásban. A területet szabályozó törvények és rendeletek folyamatosan újulnak meg, és aki ezen a területen magabiztosan akar dolgozni, annak mindig nyitott szemmel kell járnia, képeznie kell magát, követnie és értelmeznie kell a változásokat. Az, hogy a szolgáltatói oldalon dolgozom, pedig még inkább felerősíti bennem a tudás iránti vágyat, mivel sokan sokfajta kérdéssel fordulnak felém, amit mindig igyekszem a legjobb tudásom szerint megválaszolni.

2. Kérlek, mutasd be a szakmai területet, melyet képviselsz. Mit is jelent a payroll fogalma a mi vállaltunknál?

Back office vezetőként a bérszámfejtési és a munkajogi feladatok irányítása és az ezekhez tartozó kérdések megválaszolása tartozik hozzám. A payroll szolgáltatásunk nem egyszerűen a bérszámfejtési feladatok elvégzését jelenti, hanem egy támogató együttműködést, amely során a partnereink a dedikált kapcsolattartójuktól állandó figyelmet kapnak és magas színvonalú szakmai tudást a problémáik megoldásához.

3. A munkaköröd rendkívül összetett, sok mindenre kell figyelned. Melyik az a feladat, ami a leginkább közel áll hozzád? S miért?

Amikor a számokat kell bűvölnöm. 😊 Legyen szó egy egyszerű számfejtésről vagy egy átfogó ellenőrzésről, szívesen csinálom, de persze a nagyobb kihívást jelentő feladatokat élvezem a legjobban. Hogy miért? Realista vagyok, szeretem a konkrét és egyértelmű dolgokat, és ezen a területen konkrét szabályok vannak, még ha az értelmezésük néha fejtörést is okoz. 😊

4. Bazsika. Mesélj róla kérlek nekünk, mutasd be a nyíregyházi csapat és a vállalat egyik kis kedvenc gyerkőcét!

Balázs az én kis csodám, a 2,5 éves kisfiam, aki egy életvidám, huncut és nagyon okos gyerek. Az irodában mindenkit az ujja köré csavart, és ha ritkán bejön, akkor biztosan ő van a középpontban. Szerencsére a cégvezetőnk sem neheztel egyáltalán, ha egy rövid időre bejön hozzánk az irodába. Sőt néha még hasznos is, hogy kizökkenti a kollégákat a kemény munkából, kapnak tőle egy jó adag energia fröccsöt – amiből Balázsnak kifogyhatatlan tartalékai vannak – és így újultan veti bele magát mindenki ismét a feladatokba. 😊

5. Milyen szabadidős tevékenységet folytatsz, ha éppen nem szakmai oldalakat böngészel? 😊 Úgy tudom a pároddal rendszeresen tesztek kirándulásokat nagymotorral.

Ma már minden szabadidőmet a gyermekemmel töltöm, de ritkán akadnak ellopott órácskák, amikor a nagyik besegítenek és a férjemmel kettesben is ki tudunk mozdulni kicsit. Ilyenkor általában motorra pattanunk – ha az időjárás engedi – és kirándulunk egyet. Szeretünk finomakat enni, így általában az úticélunk valami különlegesség megkóstolása.

6. Kérlek, adj tanácsot pályakezdő bérszámfejtőknek! Hol és hogyan érdemes elkezdeni a pályájukat, s melyek azok a szakmai fórumok, oldalak, folyóiratok, amelyeket rendszeres használatra ajánlanál nekik?

Mindenképpen javaslom legalább egy középfokú végzettség megszerzését. Ugyanakkor, azt is tudniuk kell, hogy a bizonyítvány megszerzése még nem elegendő ahhoz, hogy valaki magabiztosan ellássa a bérszámfejtéshez kapcsolódó feladatokat. Ha lehetőségük van rá, akkor mielőbb kérjék meg egy ismerősüket, munkatársukat, aki már ezen a területen dolgozik, hogy hadd nyerjenek egy kis betekintést a feladatokba. A közösségi oldalakon számos bérszámfejtő csoport van, ahová be lehet csatlakozni és a felmerülő kérdésekre adott válaszokból is sokat lehet tanulni. A Wolters Kluwer által üzemeltetett oldalakat, mint az ado.hu vagy a jogaszvilag.hu, ezeket nyugodt szívvel ajánlom, mert tudom, hogy hiteles és megbízható információkat közölnek. Hasznos még a Társadalombiztosítási és Bérszámfejtési Módszertani Szemle, Munkajogi folyóirat. A kollégákkal mi is naponta forgatjuk pl.: a munka törvénykönyvének magyarázatát, ami több esetben is iránymutatást adott már egy-egy probléma megoldásához. Ezekből több kiadvány is készült: Bankó-Berki-Kiss nagykommentárja, Dr. Cséffán József könyve, vagy a Kozma-Lőrincz Pál féle kötet, bármelyiket is választjuk, nem foghatunk mellé.

Köszönöm Gina a válaszaidat, hamarosan folytatjuk a csapatunk többi tagjával a beszélgetést.