/ Magabiztosság

Ismerd meg az INT-Solution munkatársait 14. rész - interjú Bellával

Manapság már azt a korszakot éljük, amikor a tehetségekért versenyeznek a cégek, különösen igaz ez a HR szolgáltatás területére. Cégünknél olyan munkatársak dolgoznak, akik a szakma szeretete és az iránta való elhivatottság miatt vállalták, hogy egy dinamikusan fejlődő vállalattal kötik össze pályájuk kezdetét, derekát.

Révész Tímeának hívnak és az INT–Solution Kft.-nél dolgozom HR vezetőként.
R.Timi---1
Következő interjú alanyom, Bella – az INT–Solution Kft. debreceni irodájának junior tanácsadó munkatársa.
Bella
1. Pályakezdőként kezdtél nálunk, a munkaerő – kölcsönzési üzletágban. Szorgalmaddal és gyors, kiemelkedő tanulási készségeddel szinte azonnal a csapat értékes tagjává váltál. Milyen tapasztalatokat gyűjtöttél ez idő alatt, melyek támogatást adhatnak a karriered további építésénél?

A kölcsönzési oldaltól kaptam szerintem a legtöbb önbizalmat, főleg azért, mert ez volt a legelső pozícióm és feladatköröm is. Mivel sok emberrel találkoztam és idővel a tesztírásainkat is én vezettem, így felelősségem volt, és a felmerülő problémákat is meg kellett oldanom. Persze a kollégáim mindenben segítettek, de a tesztírások megtartása során fegyelmet kellett tartanom a teremben és én mondtam meg a jelölteknek is hogy mit csináljanak. Ezután pedig az interjúztatásukat is én vezettem, ami megint felelősséggel ruházott fel, mivel minden lényeges dolgot meg kellett kérdeznem. Ezáltal sokkal nyitottabb és magabiztosabb is lettem, az eddigi félénkségemet sikerült lentebb vinnem és sokkal inkább tudok kérdezni is az interjúk során. Ezt a nyitottságot és önbizalmat fogom a továbbiakban is hasznosítani a munkám során.

2. A tavalyi évben vezetőd új szolgáltatási területtel kezdett megismertetni, a munkaerő – közvetítéssel. Mesélj kérlek, az újdonságokról és a kihívásokról, melyeket most élsz át ebben az új fejlődési szakaszban.

Pályakezdőként lényegében minden újdonság ebben a munkakörben, van amit könnyebben és van amit nehezebben tudok kezelni. Legnagyobb kihívásként a telefonálást és az interjúk leszervezését emelném ki. Telefonálás közben többféle kérdés is érkezhet, így jól kell ismernem a pozíciót és a céget is, valamint meg is kell győzni a jelölteket arról, hogy jöjjenek el az interjúra és próbálják meg a pályázást. Azonban vannak olyan részei is ennek a területnek, amiket már most kifejezetten kedvelek. Ilyen az előszűrés folyamata, amikor többféle adatbázisban kereshetem a leírásnak megfelelő jelölteket, vagy az interjúztatás maga. Itt lehetőségem van jobban megismerni a pályázókat és rengeteg élethelyzetet és nézőpontot is meg tudok tapasztalni, amiket aztán belefoglalhatok a jellemzésükbe is.

3. Az eddigi tapasztalataidat figyelembe véve, kérek adj álláskeresési tippeket pályakezdő társaidnak!

Azt tudnám nekik tanácsolni, hogy először ismerjék meg magukat! Nekem is nagyon sokat segített még a pályaválasztásom során és később is könnyebb volt állást keresni, mert tudtam, hogy milyen ember vagyok. Sok önismereti tesztet töltöttem ki és rengeteget olvastam, hogy átfogóbb képet kapjak a lehetőségeimről. Ha pedig megvan az út, ragadjanak meg minden lehetőséget, főleg az elején, akkor is, ha kezdetben félelmetesnek tűnik, vagy körülményesnek. Az a legfontosabb hogy benne legyenek és megtapasztalják, hogy a gyakorlatban mivel jár az a pálya, ami felkeltette az érdeklődésüket. Lehet ez önkéntes munka vagy szakmai gyakorlat esetleg gyakornoki állás. Szerintem az is előrelépés, ha tudjuk, hogy mi nem megfelelő nekünk, ezt pedig szintén a gyakorlat fogja kihozni belőlünk és a munkából is.

4. Kifli…? Mutasd be őt kérlek, nagyon izgalmas érdeklődésed van.

Kifli egy banán fajtájú királypiton. Ez azt jeleni, hogy szép sárga színű a bőre és kis fekete foltjai vannak, mint a banán belsejének. Már 4 éve van velünk és a párom ötlete volt, hogy ezt a nevet adjuk neki, mert kiskorában tényleg úgy nézett ki mint egy kifli. Nagyon kedves kis állat ahhoz képest, hogy rengetegen félnek tőle, barátságos szokott lenni mindenkivel, még puszit is tud adni. Hetente egyszer eszik egy fagyasztott egeret, amit kiolvasztás után csipesszel szoktam odaadni neki, és átlagosan hetente kétszer szoktam kivenni a terráriumából egy pár órára, hogy több inger érje és tudjon nézelődni. Igazából olyan, mint egy kisgyerek. Ő is szokott rosszalkodni, például mikor kivesszük a terráriumából és Ő egyből be akar menni az ágy alá, vagy mikor én és a párom elvarázsolva figyeljük ahogy ásít, vagy épp kitüntetve érezzük magunkat ha elalszik rajtunk. Legfőképpen azt imádom benne, amit az emberekből kivált. Megmutatja azt, hogy az előzetes feltételezéseink mennyire meg tudnak változni, ha megismerjük azt amitől a leginkább félünk. Sok ismerősöm és a családom sem értette, hogy miért pont kígyót akartunk háziállatnak, de így, hogy jobban megismerték és többet is tudnak róla, mindenki megszerette a környezetemben.

5. Kérlek, fejezd be a mondatot: Eddigi pályám során a legnagyobb élményt nyújtotta nekem…

...az interjúkon való részvétel és maga az interjúztatás. Rengeteg emberrel találkozhattam így és ismerhettem meg a pályájukat és az életük egy részét is. Sokféle munkakört is feltérképezhettem és így, kicsit beláthatok vele a kulisszák mögé, például a gyári termelésbe vagy a nyomdaipari technikákba. Nagyon élvezem azt is, mikor egyik partnercégünk hirdetésével vagy termékével találkozok, mert ismerem magát a céget is. A HR-t is épp ezekért az élményekért választottam, szolgáltatói oldalról pedig nagyon tetszik, hogy a háttérből segítjük a munkavállalókat és kapcsolatban vagyunk a cégekkel is.