/ Munkahely

Ismerd meg az INT-Solution munkatársait 4. rész - interjú Sacival

Manapság már azt a korszakot éljük, amikor a tehetségekért versenyeznek a cégek, különösen igaz ez a HR szolgáltatás területére. Cégünknél olyan munkatársak dolgoznak, akik a szakma szeretete és az iránta való elhivatottság miatt vállalták, hogy egy dinamikusan fejlődő vállalattal kötik össze pályájuk kezdetét, derekát.

Révész Tímeának hívnak és az INT–Solution Kft.-nél dolgozom HR vezetőként.
R.Timi---3
Amikor az ötlet megszületett, hogy a kollégáimat mutassuk be a különböző szolgáltatások területén, az vezérelt, hogy megmutathassuk barátainknak, ismerőseinknek azt a különleges környezetet és csapatot, amelyben dolgozunk, és amely nap mint nap inspirációt és lelkesedést ad.

Újabb interjú alany került a hálómba, Sipos Sarolta a kecskeméti irodánk projektvezetője.
Saci--

1.Nagyon vártam a bemutatásod lehetőségét Saci, mert a te szakmai interjúdon én is részt vettem, s a találkozásunk nem volt szokványos, a környezet, a résztvevők száma tekintetében sem. Az irodánkat éppen akkor festették, s mi négyen vártunk téged egy kellemes, helyi kávézóban. Te milyen érzésekkel, gondolatokkal, élménnyel távoztál akkor?

Bevallom az elején nagyon meglepődtem. Nem vagyok vándorló típus, kevés olyan interjún vettem részt, ahol nem én voltam a kérdező fél. Kicsit olyan „akasztják a hóhért” érzésem támadt, ráadásul ilyen sok résztvevő előtt, de pozitívan csalódtam. Nagyon jó hangulatú beszélgetés alakult ki, érezhető volt a kölcsönös szimpátia, így az interjú végén pozitív gondolatokkal és érzésekkel távoztam.

2. Mivel közel van egymáshoz az irodánk - személyes élményeim is vannak - , így állíthatom, hogy jó kedvért nem kell a szomszédba menni, ha Te az irodában vagy. Honnan ez a határtalan pozitív hozzáállás és derű?

Ahogyan egy nagyon kedves barátom idézte nekem Kosztolányi Dezsőtől: „Ahhoz, hogy egy nép a földi dolgok fonákságán jóízűen, bölcsen nevetni tudjon, sok intelligencia, nagy kultúra és számtalan megpróbáltatás kell.” Röviden, talán innen ered. Fontos, hogy a hozzáállásunkkal tükrözzük azt, amit mi is szeretnénk kapni.

3.Hogyan értékeled a cégünknél lévő képzési, fejlesztési rendszert, és a hasznosságot miképpen építed be a munkafolyamataidba?

Számos olyan terület van, amit fejleszteni szeretnék akár a munkám, akár önmagam terén. Ehhez egy nagyon jó csapathoz csatlakoztam, akik mellett lehetőség van olyan tudás és tapasztalat megszerzésére, amit nem feltétlenül oktatnak. A személyes benyomások, észrevételek átadása a szakértelem mellett nagy kincs a mai világban.

4. Az eddig eltöltött időszakra visszatekintve, amit a cégünknél dolgoztál, mi a legértékesebb tapasztalat a számodra?

Hogy a munkavégzés szempontjából a fizikai távolság nem akadály. Légy bárhol, a csapat ott lesz melletted bármelyik irodáról is legyen szó.

5. Kérlek, fejezd be a mondatot: A csapatmunka számomra azt jelenti, hogy...

...közösen, összefogva, együtt dolgozunk a sikerért.

6. Tudom, hogy nagyon szeretsz túrázni. Mi volt a legkedvesebb élményed, ami ehhez a programhoz kötődik?

Aki ismer, tudja, hogy számomra a Mátra egy örök szerelem. Egyik túrázásunk alkalmával mégis a Vértest választottuk végső állomásként, de útba ejtettük Székesfehérváron a Bory – várat is. Évek óta nagy rajongója vagyok a váraknak, kastélyoknak. Ha múltja és történelme van, ráadásul nem is akármilyen, akkor tudom, hogy jó helyen vagyok. Nem szeretnék történelem órát tartani, de mindenképp érdemes tudni, hogy a várat Bory Jenő építész szinte teljesen egyedül tervezte és építette meg, emléket állítva ezzel a hitvesi szeretetnek és művészi álmainak. Az ott eltöltött idő rádöbbentett arra, hogy a szerelem, hűség, szenvedély nem kor kérdése, de nem is attól függ, hogy hanyadik században éltél. Ha két ember őszinte érzelmeket táplál egymás iránt, akkor bármi megvalósítható. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy végig sétálva rajta, érezhető volt az a szenvedély, nyitottság és szerelem, ahogyan ők is viszonyulhattak egymáshoz. Teljesen elvarázsolt és a mai napig az egyik legemlékezetesebb és legkedvesebb látogatásom, de abban is biztos vagyok, hogy nem is az utolsó. :)

Köszönöm, Saci, a válaszaidat, hamarosan folytatjuk a csapatunk többi tagjával a beszélgetést. :)