/ Fizetésemelés

Kevés a havi fizetésed? Hogyan növeld meg a fizetésed 3 lépésben!

Szereted az aktuális munkahelyed, nem szeretnél váltani, viszont a havi fizetésed nem elegendő ahhoz, hogy hosszútávon ott maradj? Íme, a fizetésemelés 3 módja!

Sokan komoly kétségekkel néznek szembe, amikor a munkahelyre terelődik a szó. Nagyon szereted a céget, a csapatot, a munkát, az ügyfélkört. Kedvelnek, megbecsülnek, de a fizetés egyszerűen nem elég. Ilyenkor nem tudja az ember, mi tévő legyen. Ez végül is bevált, jó a környezet, szereted, amit csinálsz, ki tudja hova kerülsz legközelebb. Lehet 50 ezerrel többet keresel, de vajon milyen áron?

Kulcs a kommunikáció

Nézd, egy valamire való cég tudja, hogy a munkaerő a legértékesebb erőforrása. Tudja, hogy nehéz jó embert találni, és micsoda macera és költség egy új, megbízható ember megtalálása, felvétele, beillesztése, betanítása, stb.
Ezért ahelyett, hogy kétségek közt, magadban fortyognál….

Állj oda, és kommunikálj!

Általában abból baj nem igen szokott lenni, ha az embert aggasztja valami, és igyekszik megbeszélni a megfelelő emberrel. Ha igen, akkor kétség sem fér hozzá, hogy nem jó helyen vagy, és tényleg a váltás a legjobb megoldás.

Kérdezd meg: „Hogyan kereshetnék több pénzt? Mit kellene ahhoz tennem?”

Néha már egyszerűen az, hogy az ember beszél a problémáról, azt okozza, hogy némileg megemelik a fizetését, de ez nem mindig ilyen egyszerű, és sokszor nem kellő mértékű az emelés. Ezért a legjobb módja a fizetésemelésnek, ha megkérdezed, hogy miért cserébe tudnának nagyobb fizetést adni. Ilyenkor meg tudod, hogy több ezt vagy több azt kellene csinálnod, és az valószínűleg ez több bevételt jelentene a cégnek, és akkor máris többet tudnak fizetni.

A fizetésemelés további 3 módja

  1. Légy szorgalmas! Ha nem elegendő a fizetésed, azt SOHA ne használd indokként arra, hogy nem dolgozol elég keményen. Ilyenkor kommunikálj, és ha nem tudsz egyezségre jutni, akkor válts, de soha ne dolgozz félszívvel! Akár mennyire elégedetlen vagy a fizetéseddel, dolgozz keményen! Ezt észre fogják venni, és – a hiedelmekkel ellentétben – így vagy úgy, de honorálni fogják.
  2. Kérj jutalékot! Nem arról van szó, hogy állj értékesítőnek (bár meg kell jegyezni, hogy legtöbb pénzt általában a sztárértékesítők keresik), de érdemes valami jutalékos rendszerben megállapodni, ami az elvégzett munkád mennyiségétől függ. A jutalék azért jó, mert nincs plafon. Ha többet dolgozol, több pénzt tudsz keresni.
  3. Vállalj nagyobb felelősségi kört! Hiszed vagy sem, legtöbb cégben a legmagasabb pozíciókban van a legnagyobb üresedés. Sokan kényelemes, egyszerű, nem stresszelős, kevés felelősséggel járó munkát szeretnének. Szerződések előkészítése, papírok tűzdelése, iktatása. Bocsi, de ezért tényleg nem jár sok pénz. A sok pénz azoknak jár, akik sok pénz termelnek. Ez egyszerű matek. Éppen ezért törekedj minél nagyobb felelősségi kört vállalni, annál nagyobb lesz a fizetésed!

Ha egy nagyszerű csapathoz tartozol, szereted, amit csinálsz, ha tényleg jól érzed magad, ahol vagy, akkor egyszerűen fogadd meg a fentieket! Garantáltan többet fogsz keresni.

Reméljük, hasznos volt a cikk!
Ha igen, akkor oszd meg barátaiddal! Ha pedig kérdésed van, akkor írd meg hozzászólásban!