/ Toborzás

Mikor KELL toborozni? – A legáltalánosabb hiba a munkaerőpiacon

Valaki nyugdíjba megy, felmond vagy elmegy szülni. Most megüresedett egy állás, be kell tölteni, ezért kiírunk egy pályázatot, nem igaz? Helytelen! Szinte mindenki elköveti ezt a hibát, és nem is sejtik, hogy ez kimondhatatlanul költséges a cégnek…

Drágakővadászat

A megbízható, hatékony munkaerő olyan, mint a legcsillogóbb, legértékesebb drágakő, amit csak találhat az ember. Leginkább azért drága, mert borzasztó ritka, nagyon kevés van belőle. Legalábbis jóval kevesebb, mint amennyire szükség lenne. Ugyanakkor soha nem tudhatod, hogy mikor botlasz bele egybe. Minél több van belőle annál inkább biztosított a jóléted, nem igaz?

Azok, akik nyitott szemmel járnak, és folyamatosan keresik ezeket az igen értékes javakat, nagy valószínűséggel találnak is. Sőt, többet be is gyűjtenek. Így óriási előnyre tesznek szert, azokkal szemben, akik csak akkor kutatnak, amikor éppen szükség lenne drágakőre.

Nincs megállás

Soha ne feledd: a munkaerő piacon van a legőrültebb verseny. Aki előbb összehozza az ütőképes, fantasztikus csapatot, az nyerni fog! Viszont az „szupercsapathoz” szükséges alapanyagok száma véges ugyebár, ezért….

ALAPSZABÁLY: A TOBORZÁS SOHA NEM ÁLL LE!

Ez azt jelenti, hogy a hirdetések nem állnak le, az önéletrajzok folyamatosan érkeznek, az emberek jönnek-mennek, interjúk vannak mindennap. Függetlenül attól, hogy van üresedés vagy nincs!

A folyamatos toborzás előnyei:

  • Jó minőségű munkaerő. Mivel folyamatosan jönnek-mennek a jelöltek, ezért sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy megtalálod a legjobb embereket.
  • Nincs kiesés. Ha üresedés van, akkor majdnem azonnal tudod pótolni a kiesést. Ma elmegy valaki, benyúlsz a fiókba, holnapra jön az új ember.
  • Nagyobb fegyelem. Járulékos haszon, de a folyamatosan érkező jelöltek meglehetősen jó hatással vannak a meglévő munkatársak hatékonyságára. Ez érthető :)

Pazarló toborzás

Kit válasszak? Miért kellene választani egyáltalán? Jó tanács, ha van egy üres pozíció, és van három ígéretes jelentkező, akkor vedd fel próbaidőre mindet! Lakva ismerik meg egymást az emberek. Aki beválik, marad. Egyszerű, mint egy pohár víz.

GDPR kompatibilitás

Ne feledd, hogy hamarosan életbe lép az Általános Adatvédelmi Rendelet! Mivel ideiglenesen érdemes tárolni a beküldött önéletrajzokat, ezért még az öléletrajzok beküldése előtt tájékoztatni kell a jelentkezőket a személyes adataik sorsáról. Tehát mire használod, hol, meddig tárolod azokat, illetve hogyan tudják adatvédelmi jogaikat érvényesíteni. 6 hónapnál tovább nem érdemes tárolni az adatait.

FONTOS: Külön hozzájárulását kell kérni ahhoz, hogy a későbbiekben újabb állásajánlatokkal kapcsoatban felkereshesd!

(Igen, munkát akarunk adni valakinek később, és a hozzájárulását kell kérni, hogy felkereshesd. Nem érdemes kommentálni sem).

Ezzel ennyi, reméljük, ismét sikerült hasznos információkkal szolgálni. Indítsd be a toborzást még ma! Ha pedig a profikra szeretnéd bízni, akkor kattints ide, és rövid időn belül a legjobb emberekből válogathatsz!