/ Hatékonyság

Küszöbön az Ünnepek és támad 2019! Hogyan ugorjunk neki az új évnek?

Elérkezett az idő a jól megérdemelt pihenésre, lazításra. De mire érdemes még időt szentelni az Ünnepek alatt, ha kirobbanó sikerű új évet szeretnénk?

Céltalanság = boldogtalanság

Igen, a Karácsony, az év végi leállás, a Szilveszter általában nem a megerőltető munkáról szól. Ilyenkor mindenki igyekszik kiengedni a fáradt gőzt, lazítani, a családdal lenni, levegőhöz, energiához jutni.

Ugyanakkor számos sikeres ember közkedvelt jelmondata:

“Péntek, szombat, vasárnap. Azok a napok, amikor behozhatatlan versenyelőnyre tudsz szert tenni…”

Nem arról van szó, hogy nem szabad pihenni, lazítani vagy, hogy egész karácsonykor vérverejtékezve dolgozni kell. De vajon miért van, hogy évelején az emberek fáradtabbak, mint amikor “elmentek pihenni”? Energiát szeretne, de úgy tűnik, mintha a végén kevesebb lenne.

Nem a folytonos pihenésből vagy semmittevésből jutsz energiához!
Hanem abból, hogy olyan dolgokat teszel, amiben (valóban) örömöd leled, és leginkább abból, hogy haladsz a céljaid felé.

Természetesen, ha nincs célod, vagy van, de nem afelé haladsz, akkor nincs az a mennyiségű téli szünet, leállás, karácsonyi lazulás vagy szilveszteri buli, ami igazán feltöltene.

A valódi feltöltődés formulája

Tehát persze használd ki a szabadidőt, ahogyan csak szeretnéd, de ha elsöprőerejű feltöltődésre vágysz, akkor az alábbiakra is szentelj egy kevés időt:

  1. Tervezd meg az évet! Boldogtalan az, akinek nincsenek elérendő céljai. Újévi fogadalmak helyett inkább találd ki, mit szeretnél elérni 2019-ben! Mi az, amit nagyon szeretnél, amiért megéri küzedni?
  2. Keress jobb munkát! Az ember életének 70%-a munkával telik. Ha nem szereted a jelenlegi munkahelyed, akkor nem jó helyen vagy. Van erről egy cikkünk a SZON-on. Jobbnál jobb munkalehetőségek érhetők el, és, ha szeretnéd az életed 70%-át örömmel megtölteni, akkor keress egy jobb, méltóbb munkát magadnak! Nézz szét kínálatunkban!
  3. Szerezd is meg! Nem elég megtalálni az álomállást, de meg is kell szerezni. Hiába Te vagy a tökéletes jelölt, némi szakértelmet igényel ezt megfelelően bemutatni és biztosítani a helyed. Tájékozódj a témában, olvass olyan szakmai blogokat, mint amilyen ez is!
  4. Olvass sokat! A másodkézből megszerzett tudás a szellem, jellem kőfaragója! Az olvasás egész évben fontos, de ha ilyenkor több időd van, akkor érdemes kihasználni az alkalmat. Szakmai könyvek előnyben, hiszen ha még ügyesebb vagy a szakmádban, a munkában, akkor az nagyobb fizetést, kedvezőbb pozíciókat jelent.
  5. Szánj időt a családra, barátokra! Végül, de nem utolsó sorban fontos, hogy a családra, a barátokra is elég idő jusson. Épp elég rohanás az év, ezért az ünnepek egy remek alkalom arra, hogy leülj, és egy pohár bor mellett jókat beszélgess, nevess, sztorizz a családdal, barátokkal. Az emberi kapcsolat az egyik legértékesebb dolog az életben, ápold hát!

Kellemes Ünnepeket kívánunk! ;)

intsolution-kari