/ Toborzás

5 nyomós érv a munkaerő kölcsönzés mellett

A munkavállaló felvételének hosszú procedúráját megúszhatod, hiszen a szerződött HR-szolgáltató elvégzi helyetted a toborzástól kezdve az ügyintézési feladatokig az összes teendőt. A munkaerő kölcsönzés leveszi válladról többek között a bérekkel kapcsolatos feladatokat is, és az orvosi vizsgálatok elvégzésének terhe sem a te válladat nyomja.

Használd ki az anyagi előnyeit!
Mivel a kölcsönvevő és a kölcsönző cég egy megbízási szerződés formájában állapodnak meg a munkaerő kölcsönzés feltételeiről, ezért amennyiben Te ilyen módon alkalmazol munkavállalókat, költségként leírhatod a kölcsönzési díjat. Az általad átutalt összeg az előbbi mellett tartalmazza a munkabért is, így Neked már a munkavállaló felé semmilyen fizetési kötelezettséged nem marad.

Rugalmas idejű munkaviszony
Az egyik leghasznosabb jellemzője a munkaerő kölcsönzésnek, hogy szinte minden esetben tud cégednek segíteni, legyen szó rövid távú, alkalmi feladatokról vagy hosszú ideig tartó foglalkoztatásról. Legfeljebb 5 évig terjedhet ez a fajta jogviszony, viszont bármikor „átigazolhatod” őt teljes körű munkavállalóid közé. Bizonyos esetekben ideális lehet egyfajta próbaidőként kihasználni ezt a lehetőséget, kisebb kockázattal jár, mint egy végleges döntés.

Mentőövet dobnak Neked
Minden vállalkozás életében vannak váratlan események, amelyek kihatnak működésének egyes területeire. Az ezekre való gyors és megfelelő válasz döntően befolyásolja a sikerességet. Ha éppen nincs kapacitás munkaerő-átcsoportosításra, egy hirtelen megnövekedett megrendelésmennyiség megoldhatatlan feladatot jelenthet és egy negatív fordulatot hozhat a kétoldalú üzleti kapcsolatokban. Ilyenkor segítségedre lesz egy munkaerő kölcsönző cég, akik biztosítják az alkalmazottak szükséges létszámát.

Szavatolt minőség
A munkaerőt kölcsönző szolgáltató saját minőségbiztosítási előírásaival, esetenként többlépcsős kiválasztófolyamatával kiszűri azokat a későbbi munkavállalókat, akiket egy komoly cég lehetségesen alkalmazni tud a jövőben. Ezzel a kölcsönbe vevő cégnek nem kell foglalkoznia, amivel rengeteg terhet vesznek le róla, elég csak a hosszadalmas interjúztatásra és toborzásra gondolni.

Céged melyik szakterületére kérnél segítséget egy munkaerő-közvetítőtől?