/ Fizetésemelés

Fizikai dolgozó vagy? Magasabb fizetés 5 lépésben…

Jó lenne a magasabb fizetés, de nem szeretnél túlórázni, műszakolni, külföldre menekülni? Kíváncsi vagy, hogyan érheted el, hogy magasabb fizetést kapj? Szeretnéd tudni, mitől nyílik meg a munkáltatók pénztárcája IGAZÁN? Nézzük!

A lehetőségek kora

Egy friss kutatásból kiderült, hogy a magyar fizikai dolgozók 60%-a külföldre tervez. Ezzel együtt a munkáltatók szenvednek a megfelelő munkaerő hiányától. Szó szerint sóvárognak a jó szakemberek után. Ez jó hír neked, ugyanis ez azt jelenti, hogy hajlandóak igen jól megfizetni téged (anélkül, hogy külföldre kellene menekülnöd), persze nem minden áron…

Jó szakemberek. Itt a hangsúly a „jó” szón van, és sokan félre értik ezt. Nem azt jelenti, hogy az illető ért, ahhoz, amit csinál, és elvégzi a melót úgy, ahogy kell. Ez alapkövetelmény. Ettől szakember valaki.

Aki csapnivalóan / hiányosan / elégtelen minőségben végzi a munkáját, szakmáját, ő nem szakember, hanem csak egy dilettáns.

Mitől lesz valaki igazán JÓ szakember?
Mitől nyílik meg a munkáltatók pénztárcája IGAZÁN?

Magasabb fizetés 5 lépésben

A jól fizetett és alulfizetett munkások között leginkább 5 szembetűnő különbség van. A képlet egyszerű. Ha úgy dolgozol, mint azok, akiket igen jól megfizetnek, akkor te is jól fizetett leszel. Egyszerű, mint a faék.

Dolgozz az alábbiak szerint, és jó úton vagy egy kiszámítható, hosszútávú, jól fizető munkahely felé. Ha idénymunkás vagy, akkor fogadd meg az alábbiakat, és garantáltan visszahívnak mindenhova, és válogathatsz kedvedre!

  1. Légy megbízható! Manapság óriási érték a bizalom. Már-már annyira, hogy ha valaki tartja a szavát, akkor úgy néznek rá, mint egy csodabogárra. Ezért már önmagában magasabb fizetés jár, mert manapság sajnos ez hiánycikk. Ha ígérsz valamit, akkor tartsd is be! Ha ott kell lenned egy adott helyen, adott időben, akkor legyél ott! Ha azt ígéred, hogy ekkora kész, akkor legyen kész akkora!
  2. Légy szorgalmas! Van egy sztori egy segédmunkásról, aki szakadó esőben is akkora lendülettel dolgozott, hogy a művezető rászólt: „Állj már le egy kicsit, inkább igyál valamit, hát szakad az eső!”. Erre ő: „Nem baj főnök, legalább nem izzadok, nincs melegem!”. Mai napig a legnagyobb becsben tartott munkás.
  3. Légy együttműködő! Bárkivel is kerülsz kapcsolatban a meló során, ha együttműködő vagy, akkor annak így vagy úgy, pozitív visszhangja lesz. Legyél segítőkész, gondolkozz megoldásokban, erősítsd a csapatszellemet! Ha a munkáltató, a megbízó jókat hall rólad, akkor előbb-utóbb azt pénzben is lehet mérni.
  4. Ne legyél ittas! Láttunk már olyat, hogy valaki pia nélkül még a vízmértéket sem látja, a feles szilva után meg úgy rakja a téglákat, mint az őrült. Akárhogyan is, a munkáltató ettől még egy cseppet sem díjazza, ha valaki ittasan megy dolgozni. Komoly kockázatot vállal, aki engedi, hogy ittasan dolgozzon valaki, ezért a jól fizető helyeken ez kizáró ok.
  5. Aludd ki magad! A munkáltatók gyakran panaszkodnak amiatt, hogy a munkások, szakemberek, pár nap után kidőlnek, és nem jönnek dolgozni. Semmi gond azzal, hogy igyekszel kihasználni a szabadidőt, de a fizika meló kemény, ezért aludj eleget, ellenkező esetben nem fogod bírni a munkát!

Azokaz, akik így működnek gyakrabban jutalmaznak, szívesebben ajánlanak, vagy hívnak vissza újra dolgozni, ha szezonális munkáról van szó.

Kövesd a fentieket, és jó úton vagy a magasabb, stabilabb fizetés felé!