/ HR

Ismerd meg az INT-Solution munkatársait 5. rész - interjú Ákos

Manapság már azt a korszakot éljük, amikor a tehetségekért versenyeznek a cégek, különösen igaz ez a HR szolgáltatás területére. Cégünknél olyan munkatársak dolgoznak, akik a szakma szeretete és az iránta való elhivatottság miatt vállalták, hogy egy dinamikusan fejlődő vállalattal kötik össze pályájuk kezdetét, derekát.

Révész Tímeának hívnak és az INT–Solution Kft.-nél dolgozom HR vezetőként.
R.Timi---4
Amikor az ötlet megszületett, hogy a kollégáimat mutassuk be a különböző szolgáltatások területén, az vezérelt, hogy megmutathassuk barátainknak, ismerőseinknek azt a különleges környezetet és csapatot, amelyben dolgozunk, és amely nap mint nap inspirációt és lelkesedést ad.

Következő interjú alanyom Ákos – az INT – Solution Kft. debreceni irodájának személyzeti tanácsadója.
-kos--
1. A tavalyi év karácsonyi partiján, Varga István nyers séf volt a vendégünk, akivel együtt készítettük el a vacsoránkat. Már akkor lenyűgözött, hogy milyen otthonosan mozogsz a konyhában, s milyen szakértelemmel vagy a fűszerek - és az összetevők felé. Mesélj nekem kérlek a főzés szeretetéhez való kapcsolatodról.

Nem titok, hogy nagyon szeretem a hasam. Szerintem nem tudnának nekem olyan ételt mondani, amit ne kóstolnék, vagy ennék meg, még akkor sem, ha esetleg nem a kedvencem. Nagyon érdekelnek a különböző országok ételei, és úgy érzem, ez a nyitottság a hétköznapokban is jellemez. Számomra az utazás nem repülőn, hanem a konyhában történik, engem egyébként sem a látnivalók, hanem az autentikus ízek érdekelnek :). A főzésben egy olyan hobbit leltem, amely nem csak élvezetet nyújt és lefoglal, hanem praktikus is, hiszen nem vagyok elveszve a konyhában, nem okoz problémát számomra akár az egész heti menüsor változatos elkészítése sem. Kedvencem az ázsiai konyha, de sem a magyar, sem más országok konyhájától nem zárkózok el.

2. Milyen elvek vagy elgondolás alapján rendezed be a konyhád, mik a fő szempontok?

Nagyon fontos, hogy rend és tisztaság legyen a konyhában, mivel káoszban nem lehet főzni. Mindig odafigyelek arra, hogy legyen elég helyem, a dolgaim pedig rendszerezve legyenek a konyhában, így van például külön fűszeres, szószos sarkom is. Ahogy a munkában, a főzésnél is nagyon fontos, hogy az ember tudja, mit merre talál, hova nyúljon, ha valamit keres.

3. Fiatal korod ellenére gyorsan kerültél személyzeti tanácsadó pozícióba cégünknél, köszönhetően az IT specializációhoz kapcsolódóan, mely területen nagy érdeklődéssel bírsz. Honnan ez az elhivatottság a terület iránt?

Már általános iskolában eldöntöttem, hogy programozó leszek, állandóan a számítógépet és az internetet bújtam, ahol nem csak az angol nyelvtudás ragadt rám, hanem az informatika iránti rajongásom is. Mivel a matematika nem a legerősebb pontom, így a programozásról (sajnos) letettem, viszont az érdeklődésem a mai napig megmaradt, és nagyon örülök, hogy ilyen területen dolgozhatok. Rendszeresen beszélgetek IT területen dolgozó barátaimmal a szakmáról, sokszor kérem, hogy használjanak szakszavakat, menjenek bele a programozás részleteibe bátran, mivel nem csak érdekel a terület, de még a mindennapi munkámban is jól tudom alkalmazni ezeket az információkat, például egy interjúztatásnál, toborzásnál. Jelenleg egy nagyon jó barátommal dolgozunk egy játékfejlesztői projekten, amelyet elsődlegesen mobiltelefonra készítünk; ebben a projektben én töltöm be a Product Owner szerepét is.
4. Az IT orientációnál maradva, mi a tapasztalatod, mik azok a nehézségek, elvárások melyek a pozíciókhoz kapcsolódóan a teljesítését nehezítik?

Én úgy érzem, a jelöltek megszólítása az egyik legnehezebb dolog IT területen. Ismerősi körből is tudom, hogy naponta több megkeresést is kapnak a fejlesztők, így nagyon fel kell kelteni a jelöltek érdeklődését, hogy célba érjen az üzenetem. Sokszor nincs meg a bizalom a recruiterek felé sem, mivel sajnos olyan megkereséseket is kapnak, amelyekhez adott fejlesztőknek lényegében közük sincs. Ezért is érzem fontosnak, hogy az, aki IT területen szeretne recruitmenttel foglalkozni, legalább a szaknyelvet értse átfogóan, így a jelölteknek is kellemesebb élmény lesz egy megkeresés.

5. Mesélj nekem kérlek, egy olyan projektről, mely eredményessége nem a szakmában jól ismert, „hagyományos” toborzási eszközök használatát kívánta meg, hanem valami egyedi, általad kigondolt, nem megszokott technikát kívánt?

Maradnék ugyancsak az IT területnél, ezzel kapcsolatban van néhány történetem. A személyes kapcsolatok nagyon fontosak, nem egyszer fordult már elő, hogy „terepre mentem” egy-egy megkeresés érdekében, ismerőseim ismerőseivel ültem össze egy estére, hogy legalább meg tudjam szólítani azokat az embereket, akik a különböző platformokon (pl. LinkedIn) nincsenek jelen. Szerveztünk már céges szinten egy kötetlen szakmai estet is fejlesztőknek, amely a visszajelzések alapján jól sikerült, a mai napig vannak, akik érdeklődnek, mikor lesz a következő ilyen esemény.

6. Mit csinálsz olyankor legszívesebben, amikor nem csinálsz semmit?

Szabadidőmben legfőképp vagy főzős videókat nézek és gasztronómiai témában olvasgatok, vagy a barátaimmal játszok online. Utóbbi főleg a vírushelyzet miatt lépett előtérbe, de nagyon örülök, hogy azokkal a barátaimmal, akikkel messze vagyunk egymástól, ápolni tudjuk a kapcsolatunkat és időt tudunk együtt tölteni.

7. Kérlek, fejezd be a mondatot: A teljesítmény…
... az egységnyi idő alatt végzett munka :).

Köszönöm Ákos, ezt a kellemes beszélgetést! :)

Kövess minket, mert hamarosan jövünk a csapatunk többi tagjával.